Var ska seglen sys

av cptn G, onsdag, oktober 14, 2009, 10:00 (5301 dagar sedan) @ Stig

Nu är det fyra år sedan cptn besökte Rolly Tasker Sailmaker på Phuket, Thailand. Det resulterade i en gennaker, ganska platt för upp till halvvind, sättes med strumpa.
Resulterade också i fyra veckors finfin billigt semester i värmen. Allt till lägre kostnad än bara seglet i Sverige. Taskers segel funkar bra som det ska.

Tasker har byggt ett nytt stort loft sedan jag var där. Har marinhandel och eget repslageri, wirepressning mm.

Det är ju alltid viktigt att uppge korrekta segelmått, typ av rigg, mast och ränna, bom, cut back, buk och dess placering, sagg, segelintag, travare, typ av uthal, planrev, cunningham, revsystem, lattor, tales, mm. Ingen lätt sak. Därför gillar jag att loftet besöks och en del aerodynamiskt snack utbyts före beställning.

Min erfarenhet är dock begränsad till fem nyköpta segel totalt, förutom de som följde med båten en gång. Samt loppisfyndet en oanvänd spinnaker radial head i rätt storlek för så lite slantar att jag inte ens minns pengen.

Segla i österled och de stora sjöarna lockar inte lika mycket som några havsdygn. Åland runt var länge sedan och det är fint speciellt i norr. Man (jag) vet aldrig vart det bär.

I morse snöade det. Värmen är på uppe i båten.;-)

cptn
-säkert snödäckad


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum