Med husvagn runt Statt

av cptn G, måndag, april 05, 2010, 14:37 (5138 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Njema problema. Långkölad husvang går bra. Fäll ner rymdsoldatens farkost bara. Längst ut på Statt är bergen bortåt 500 m höga. Googla själv. Det finns bed&breakfast. Surfing är poppis. SXK har skrivit om rundning mm mm.

Tunnlarna klagas det på för att bl a lastbilarna slits som fan i uppförsbackarna. Räkna med att dragbil måste vara i gott skick med olja, luftfilter, bromsklossar och kylning. Samma växel ner som uppför. Somliga tu

Det var en nykter rundning för Rune och cptn. Det kanske var bra. Sandshamn var sista natthamn före Statt och det var/är en religiös hamn där konfirmation ägde rum, därför nyktert. Väder och tips från Kystbevakning, lots och fyrplatser var exemplariskt via besök, internet, kanal 16 och mobil med exakt tid för minskande vind och rundning. Visserligen på natten men det har sin tjusning.
Efter alltså nattlig rundning i 7 beufort togs hamn i Målöy vid fiskrensbrygga. Där fick vi inte ligga eller gå på muggen så vi sket i hamn och lade loss.
Florö var nästa hamn och den minns jag inte mkt av så det var säkert bra. Farlederna i norra anlöpet ställde till en del besvär och jag kommenderade ligga bi och stötta med motor för strömmen samt reda ut var fan vi var nånstans. Norska sjömärken har sin egen standard och en del djävla järnstänger och plåtflaggor pekar inte riktigt rätt.
Då är det bra med en stark S&S kölkonstruktion. Att Norska fjordar inte alltid är djupa är också en sanning.:roll:

il capitäno G


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum