Avatar

Är detta verkligen på riktigt?

av Seawolf @, lördag, maj 05, 2018, 06:26 (2155 dagar sedan) @ Håkan

Tro vad du vill. Men den tidigare S/LO-filosofin att via höga minilöner och stöd till utbildning av de därvid uppkommande arbetslösa ledde ju efterhand till att allt fler blev medelinkomsttagare eller bättre, och flyttade sina sympatier till partier med lägre skatter på programmet. Alltmedan ett ökande antal personer tappade kontakten med arbetslivet och blev bidragstagare. Det är de senare som blivit stommen bland S-väljarna. Men S ser också att antalet inhemska bidragstagare inte räcker för att ge S regeringsmakten. Så man behöver fler! Import!
Reinfeld beskrev redan som ung i boken "Det sovande folket" att det svenska välfärdssystemet måste avskaffas, och hans öppna gränser och hjärtan var hans metod att åstadkomma detta via grav överbelastning av de svenska välfärdsresurserna.

Som vi nu ser så har både S och M:s strategier lyckats. Välfärdssystemet håller på att urholkas, särskilt för pensionärer. Resurserna dirigeras till (yngre) invandrare som har många år kvar att rösta, medan pensionärerna (som inte har många valår kvar innan de dör) får lite stöd.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum