Avatar

CO2 utsläpp.....

av Seawolf @, lördag, december 15, 2018, 07:02 (1959 dagar sedan) @ ole

Seawolf skräv

"Pratet om att Sverige har balans mellan Svensk icke-fossilkraft och vår Svenska förbrukning är lika okunnigt för totala effekten av elförbrukningsändringar, som det är att hymla om att Sverige skulle ha minskat sin CO2-bildning det senaste 20 åren. Jovisst, det Sverige släpper ut hemma ja. Men Sverige köper sedan dess ännu mer varor som producerats i Kina m.fl. länder och med CO2-utsläpp, så den av Svenska köp generarde CO2-mängden har ÖKAT de sista decennierna, inte minskat.
CO2 sprids ju över hela jorden så det är idioti att bara navelskåda Sveriges hemmaproduktion av CO2."

Frågan är om det stämmer at "Men Sverige köper sedan dess ännu mer varor som producerats i Kina m.fl. länder och med CO2-utsläpp, så den av Svenska köp generarde CO2-mängden har ÖKAT de sista decennierna, inte minskat."


Nu har jag inte data just för Sverige, men det finns något för EU iaf, och om Sverige inte är
ett otypiskt EU land, så kan det se ut för att påståendet om at den genererade CO2-mängden har ökad, nog inte är rätt. Se figur nedan.


[image]

Leta igen, Ole, leta igen....
https://www.svd.se/import-doljer-co2-utslapp

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum