Avatar

Naturvårdsverket....

av Håkan, Göteborg, söndag, december 16, 2018, 13:28 (1930 dagar sedan) @ Cthulu

Jag är klart skeptisk. Det har varit en köpfest utan dess like sista 5 åren och folk har flugit över jorden både till höger och vänster. Räntorna har varit makalöst låga samtidigt som vi haft betydande reallöneökningar. Men jag är inte den som sitter på svaren så vi kan väl leka med tanken att det vore sant, då vill jag gärna lära mig hur det kan vara så. Är det alltså så att produktionen i öst blivit fantastiskt koldioxideffektiv eller vad skulle det bero på?

Dels sker det en utveckling i riktning produktionstekniskt effektivare och i riktning minskade utsläpp i öst, Cthulu, dels effektiviseras också övriga länkar i transportkedjorna från tillverkare till slutanvändare.

Detta ser man i de procenttal som redovisas, större minskning i inhemska utsläpp än ökande i övriga delar av kedjan, och bland annat är allt större fraktfartyg med allt mer bränsleeffektiva motorer en del i detta.

De som gillar iden om ropen de skalla närproducerat till alla, kan ta sig en titt på kartor över jordens hundra största städer och fundera ett varv till hur de bortemot en milliard människor det då handlar om ska finna en småskalig gård med lyckliga grisar och hönor och obesprutade salladsblad inom cykelavstånd från sina bostäder.

Snudd på allt miljöpartiprat bygger på skygglappar gentemot det globala behovet att hålla snart åtta milliarder människor vid liv från en dag till den andra.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum