Avatar

Löfven.......

av Håkan, Göteborg, söndag, december 30, 2018, 18:20 (1915 dagar sedan) @ Seawolf

Det var länge sedan som S var ett parti för folket. Det är numera en försörjningsinrättning i första hand för de egna politikerna och politrukerna som lever på skattepengar via en ofattbar mängd utredningar, kommittéer, föreningar och andra sammanslutningar som bekostas med skattepengar. I andra hand är de försörjningsinrättning och vidmakthållare av en ständigt växande skara (inklusive import) av bidragstagare som de fakto ger S röster.

Det var länge sedan något av de så kallade etablerade partierna var partier för folket, Seawolf, vilket jag naturligtvis vet att du vet också.

De är alla numera nästan helt oberoende av partimedlemmar och bara beroende av mandat och rikliga skattepengar.

Detta i sin tur påverkar bara de som klättrar i partihierarkierna och ännu inte nått en bra bit in i så kallade valbara platser, de riskerar att behöva återgå till vad de nu försörjde sig på innan de blev wannabepolitiker, om väljarna - detta opålitliga släkte - väljer fel.

Ta bort allt partistöd med skattepengar så finns det en chans att en rimlig form av folkvilja återkommer och att partier därmed kommer att representera åtminstone den lilla del av det så kallade "Folket" som bryr sig tillräckligt för att vara aktiva samhällsmedborgare inte bara vart fjärde år.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum