Avatar

MSC ZOE

av Håkan, Göteborg, fredag, januari 11, 2019, 13:59 (1903 dagar sedan)

Ett intressant videoklipp på en dryg halvtimme med olika nyhetsrapporteringar, alla på tyska, om haveriet då bortemot trehundra containers gick överbord från fartyget.

https://www.youtube.com/watch?v=oJTNEkjsJwg

Vid ett tillfälle i ett av inslagen visas ett så kallat twistlock, och dessa mekanismer är det som håller ihop lagren av containers.

De nedre lagren, på en del riktigt stora fartyg, hålls på plats utan inbördes låsmekanismer genom att de staplas i kraftiga stålstrukturer så kallade cellguides som är en del av fartygets struktur. Mycket tunga och dyra men de minskar radikalt stuveritiden och därmed kostnaderna och hamntiderna åtskilligt.

På något mindre fartyg utan sådana strukturer på däck, och med lägre staplar med containers, säkras de undre lagren förutom med twistlocks också med diagonala dragstänger med vantskruvar, med fästen i däcket.

MSC ZOE är utrustat med cellguides och som jag tidigare skrev är en möjlig orsak att ett stort antal containers skapade en dominoeffekt i flera staplar att några twistlocks antingen inte varit i säkrad position (dvs slarv i jobbet under lastningen), eller att de varit alltför slitna av många års bruk utan att ha blivit utsorterade (slarv i säkerhetsjobbet ombord), eller att Sjöberg än en gång vart styggare än konstruktörerna trodde han skulle bli just medan de var ute på havet.

Detta senare vet alla som varit till sjöss att det förr eller senare kan hända envar.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum