Avatar

Om elbåtar, elbilar och bergvärme...

av Seawolf @, fredag, april 16, 2010, 23:18 (5130 dagar sedan) @ Håkan

Det går på bara några år att ta fram och sälja en förskräcklig massa elbåtar och elbilar. Det tar decennier för kraftindustrin att få tillstånd och bygga en massa kärnkraftsverk.

Så effekten av alla elfordon blir att stackars moder jord får ta emot minst lika mycket CO2 från kolväteförbränning i alla fall. Skillnaden blir bara att elpriset kommer att bli alldeles surrealistiskt. Redan idag är EU:s elproduktion till 80% baserad på fossila bränslen.

Grundat på dessa fakta håller jag därför nu på att projektera bergvärme. Hålet blir extradjupt och ansökan är beviljad att borra snett ut under ett intilliggande grönområde, iväg från grannarnas nuvarande och (troligen) kommande hål. Leverantörernas kalkyler är ju inte förberedda för att elpriset med största sannolikhet kommer att bli katastrofala och då i synnerhet när det är som kallast, så det gäller att se till att ha en gigantisk volym att suga värme ur utan att hålomgivningen blir för nedkylt....

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum