Man får se hur det går.....

av ole, söndag, februari 03, 2019, 01:49 (1910 dagar sedan) @ Håkan

"Detta då det hela är lagligt och enbart handlar om de skattepengar svenska folket
tvingas ge till riksdagspartierna som partistöd enligt antalet mandat, och hur de
sedan hanteras inom dessa partier är partiernas ensak....."

Fel. se 29 § nedan.

Partistöd
29 § Kommuner och landsting får ge ekonomiskt bidrag och annat stöd till politiska partier för att stärka deras ställning i den kommunala demokratin (partistöd).

Partistöd får ges till de politiska partier som är representerade i fullmäktige och som är juridiska personer. Ett parti är representerat om det har fått mandat i fullmäktige för vilket en vald ledamot är fastställd enligt 14 kap. vallagen (2005:837).

Partistöd får ges också till ett parti som har upphört att vara representerat i fullmäktige, dock endast under ett år efter det att representationen upphörde.

30 § Fullmäktige ska besluta om partistödets omfattning och formerna för det. Stödet får inte utformas så att det otillbörligt gynnar eller missgynnar ett parti. Fullmäktige får besluta att endast mandat för vilket en vald ledamot är fastställd enligt 14 kap. vallagen (2005:837) ska beaktas vid fördelningen av partistödet.

31 § Beslut om partistöd ska innehålla ett krav på att mottagaren av partistödet årligen ska lämna en skriftlig redovisning som visar att partistödet har använts för det ändamål som anges i 29 § första stycket.

Redovisningen ska avse perioden 1 januari-31 december och ges in till fullmäktige senast sex månader efter redovisningsperiodens utgång. En av mottagaren utsedd särskild granskare ska granska om redovisningen ger en rättvisande bild av hur mottagaren har använt partistödet. Granskarens rapport över granskningen ska bifogas redovisningen.
Fullmäktige får besluta att stöd inte ska betalas till ett parti som inte lämnar redovisning och granskningsrapport enligt första och andra styckena.

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/kommunal...

Senn är det så, att om media inte tar upp och granskar konkreta saker, ja då får
inte du och inte andra heller veta vad ad som försiggår på godt och ondt.

Hur får man helhetsbild utan att beakta konkreta saker?

"Detta partistöd och varför det finns och de enorma summor från skattemedel det handlar om är något som borde debatteras i och av media, snarare än hur det används inom partierna."


Se du 31 § ovan.


Och - ditt försök på att avleda uppmärksamheten från SD-toppens handling fungerar som
stöd till honom.

Du vill ju heller diskutera partistödet. Gör det då, skriv på, helst en annan plats
eller iaf i en annan tråd.
Om du önskar utradera det avslöjar du en verkligen reaktionär inställning.

--
ole


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum