Avatar

Johansson i GBG avgår

av Håkan, Göteborg, torsdag, februari 14, 2019, 21:05 (476 dagar sedan) @ Pinja

Vad säger lokalplankisterna om detta? Mig förefaller detta som ett steg i rätt riktning, dvs. att etablerade sfärer inom politiken med inom sig stelnade "politiskt korrekta" attityder, får ge vika för mer sant demokratiska krafter.

Är mina aningar korrekta?


Pinja

Jag trodde först att du blandat ihop namnen Johansson och Hermansson, Pinja, men när jag kollar på Göteborgs-Postens uppdaterade nätsida ser jag vad det handlar om.

http://www.gp.se/nyheter/göteborg/s-krisen-anna-johansson-slutar-som-ordförande-1.13375...

Det jag som lokal upare just nu kan säga är att bland mycket annat som fyllt sidorna i Göteborgs-Posten de senaste dagarna noterade jag att Anna Johansson å ena sidan varit drivande i att få fram ett avgångskrav på Hermansson med ett dokument som många i partiet undertecknade med sina namn - men inte hon.

När jag läste det tänkte jag, aha, typiskt maktmanipulerande att med lite distans få andra att göra något som kan lyckas eller kanske inte lyckas, och i ena fallet kan man ta del i berömmet och i andra fallet ta avstånd.

Det som nu utspelar sig tar spelet till nästa nivå, och möjligen är detta början till slutet för S lokalt.

Jag har inga förhoppningar att det finns något sådant som "sanna demokratiska krafter" personifierade i något parti vare sig lokalt eller nationellt, eller för den delen internationellt.

Det bästa någon kan hoppas på är att de som ingår i allt svagare och märkligare regeringar, lokalt och nationellt i Sverige och i allt fler andra länder, inte flippar ut fullständigt innan de byts ut i nästa val.

I Sverige är det nu inte orealistiskt att se SD som nästa regeringsbildande parti, och vi har som alltid de politiker vi väljer och därmed förtjänar.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum