Avatar

En Skavlan med fyra intressanta gäster

av Håkan, Göteborg, måndag, februari 18, 2019, 08:01 (96 dagar sedan) @ Pinja

Jag visste det. Och jag har röstat på KD i de tre senaste valen. I de två förra var det stödröstning, men denna gång (2018) var den en äkta röst, och det var förstås Ebbas förtjänst. Ebba är en kraft i politiken som inte borde få förslösas med oppositionspolitiskt harvande i riksdagen. Risken är mycket stor att hon ger upp och går vidare.

Egentligen skulle jag vilja rösta på ett liberalt parti. Folkpartiet under Leijonborg var helt ok för mig, men Björklund har fokuserat på fel saker, och även halvt om halvt misslyckats i frågor där han fokuserat, läs skolan, där han inte varit tuff nog mot den övervintrande flumskole-byråkratin.

Pinja

Intressanta paralleller mellan oss, Pinja, och kanske inte särskilt förvånande med tanke på några års i stort sett friktionsfritt upande…

Jag har sedan första stund röstat borgerligt, ända tills för några val sedan för det mesta Folkpartiet men också ett par försök med M, men efter förra valets skandalösa sorti av Reinfeldt och Borg och de insikter det gav blev det lite marigt i senaste valet. Och kvalet, så att säga.

Så det blev det enda återstående "fundamentalt" konservativa partiet, trots deras rötter (!) i det kyrkliga, men Ebba Busch Thor och hennes goda rollspel i debatter och på andra håll gjorde det lite lättare.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum