Avatar

Mercedes har alltid sålt bra i Afrika

av Håkan, Göteborg, lördag, februari 23, 2019, 20:14 (90 dagar sedan) @ Pinja

Fin Merca, det är fina bilar, man kan inte klandra dem, diktatorerna. Klart man vill ha en sådan om valet står mellan den och något löjligt biståndsprojekt för folket.

Och omgivningarna är ju fina likaså. Jag har varit inblandad i ett moderniseringsprojekt i Karlsruhe för ca 10 år sen, och fick då under täta besök tillfälle att uppleva trafiken på nära håll från skeppslossarna vi byggde om. Ofta tänkte jag att jag skulle vilja vara en sådan där flodbåtsskeppare. En fullständigt romantisk tanke dock, jag vet ju inget om deras villkor.

Pinja

Jag har också vid otaliga tillfällen med jobb i olika delar av Europa sett denna flod- och kanaltrafik, Pinja, och jag har ofta tänkt på liknande sätt - och vårt båtlivsintresse är faktiskt en parallell till det - detta att ha sitt hem med sig vart man än seglar.

För många år sedan hade jag av och till kontakt med en fascinerande kvinna i den holländska delen i det multinationella företaget jag då var anställd i, och hon hade växt upp på en familjeägd kanalfraktare.

År efter år mellan Schweiz och nordsjökusten på olika floder och kanaler, med skolgången ombord under de tidiga åren och under senare skolår allt mer periodvis i land, men alltid med hemmet ombord.

Hon hade enbart positiva minnen av sin uppväxt, och det faktum att hon var en människa som inte bara sade "jag gör det" när något behövde göras men att det också alltid blev gjort, oavsett hur komplext det var och hur många andra i olika länder som måste samordnas, kan ha att göra med att denna sorts uppväxt skapar självständiga människor som samtidigt lär sig vikten av samarbete.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum