Avatar

IS-Andersson m.fl. vill hem

av Håkan, Göteborg, söndag, februari 24, 2019, 15:41 (89 dagar sedan) @ Pinja

Som väntat finns det många och delade meningar om hur dessa skall hanteras. En del, på vänsterkanten, vill ta emot hemvändande IS personer med öppna armar och skicka dem till socialtjänsten. Denna är ju som bekant en kommunal tjänst som vi inrättat för oss själva med våra egna skattepengar för våra egna behov. En del vill vägra att ta emot återvändare och strippa dem på medborgarskap, något som dessvärre skulle leda till besvärliga prejudikat när vi själva skall utvisa någon (och såna finns det som bekant mängder av).

KD svarar Aftonbladet att de vill lämna alla IS personer till en internationell tribunal, vilket ju låter vettigt. Men att få till en sådan sker ju inte i brådrasket. Själv anser jag att detta kanske ändå är det bästa alternativet. Att ta hem dom hit och lämna dom till vårt tandlösa rättsväsende framstår som direkt stötande.

Vad säger Planket i denna kanske inte moraliskt, men praktiskt svåra fråga.


https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/is-bruden-lisa-vädjar-från-lägret-i-syrien-ja...

Pinja

Det finns en artikel om detta som är publicerad just i dag på en av de alternativa sidor jag följer, Pinja, ledarsidorna.se och jag länkar här.

https://ledarsidorna.se/2019/02/sverige-utvecklas-till-att-bli-ett-sakerhetshot-mot-hel...

Det handlar om mer än bara hur våra skattemedel används och hur olika partiers aktiviteter är, det handlar om internationellt spridd och nationellt förankrad terrorism och den kommer att bi än värre framöver då Syrien inte längre är den stora arena dessa terrorister och deras "followers" kan använda.

Svensk politik är en skam för oss i dessa sammanhang, vilket allt mer sägs öppet av omvärlden, och det de ansvariga nu borde göra är att likt Löfven senhösten 2015 säga att vi har en ohållbar situation, helst inte med ursäkten om naivitet samtidigt. Javisst ja, det är ju Löfven igen förstås...

Alla som rest till Syrien i terrorismsyfte är kända av polis och säkerhetspolis, eller nästan alla. Alla lämnar spår efter sig i olika media och kommunikationer med likasinnade.

De som är svenska medborgare eller har permanent uppehållstillstånd ska naturligtvis inte stoppas från att komma in i Sverige, men de ska mötas på flygplatsen av polis och tas i förvar för utredning.

De som kanske reagerar på detta bör komma ihåg att en polis kan när som helst och utan att på något sätt förklara för dig varför beordra dig att följa med till polisstationen och om du vägrar kan polisen använda våld - sådan befogenhet har polisen men naturligtvis med krav på redovisning i ett senare skede.

Ingen ska få hjälp att komma tillbaka, oavsett var de befinner sig - det får inga svenskar som till exempel råkat få slut på pengar någonstans.

De som inte är svenska medborgare och inte har permanent uppehållstillstånd ska aldrig mer kunna komma hit.

Behöver det påpekas att kvinnor är jämställda med män i Sverige och att vi har en feministisk regering som kämpar för att kvinnor inte ska särbehandlas...?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum