Avatar

Vem ska man rösta på i EU valet

av Pinja, onsdag, februari 27, 2019, 20:27 (84 dagar sedan)

EU-valet stundar, men vem ska man rösta på? För att besvara den frågan har jag frågat mig var EU gör som störst nytta? Eller finns det någon fråga/problem som BARA kan hanteras/lösas av EU. En sådan fråga är fisket. Vad enskilda länder beslutar har mycket begränsad räckvidd, tillsammans kan EU-länderna däremot göra skillnad. Det senare har vi också sett under den förra och förrförra mandatperioden då vår Isabella Lövin gjorde ett mycket bra jobb tillsammans med sin tyska kollega. Dessvärre lockades Isabella hem till ett tröstlöst jobb för MP i inrikespolitiken, och våra hav och fiskar gick miste om en av sina allra bästa förkämpar. Jag röstade på Isabella i två EU val, och blev naturligtvis grymt besviken på avhoppet.

Det finns två intressenter i fiskepolitiken. Den ena är fiskerinäringen och den andra är miljöintresset, dvs. att skydda, bevara och utveckla fiskbestånden. Den förra omhuldas och tas fortfarande hänsyn till i många länder, långt mer än den senare. Själv anser jag att fiskerinäringens intressen bör minimeras så långt det någonsin går. Om den får bestämma kommer fiskarena att fiska upp den sista fisken. Nej, det är ENBART miljöintresset som bör gälla i fiskeripolitiken. Att fiskare blir arbetslösa får inte spela någon som helst roll.

Så vem skall man rösta på? Alla på högerkanten betraktar ju fiket som en "industri" som de vill värna på olika sätt. De allra längst ut till höger lierar sig väl i EU med liknande tokstollar i andra länder, t.ex. Polen, och där är viljan att skydda haven helt obefintlig. Vår egen s-märkta förra minister Bucht som tydligen hade hand om fiskefrågorna hade också en gammaldags "närings-centrisk" syn på fisket. Liberalerna vet jag inte, men de brukar inte bry sig om detta. Nej, det verkar som om jag får lov att rösta på MP igen, men har de någon enda vettig kandidat?

Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum