Avatar

Vem ska man rösta på i EU valet

av Pinja @, Västerås, onsdag, februari 27, 2019, 22:48 (1883 dagar sedan) @ Håkan

En aspekt av just fiske, Pinja, är att alla skördar men ingen sår eftersom alla är jägare och ingen är ägare av de marker som brukas.

Ingen fiskare går ut med sitt fartyg för motsvarigheten till att plöja eller gödsla och det finns ingen motsvarighet till växelbruk heller, så att under en sekvens av år endast vissa arter fångas medan övriga återhämtar sig.

Men, en effekt av alla former av begränsningar i fisket är att mindre mängd fisk landas, och fisk blir dyrare, och allt färre människor har då råd att köpa fisk.

Alla åtgärder som direkt eller indirekt leder till prisökningar drabbar folk underifrån, aldrig ovanifrån, och detta är något som miljöpartister och vänsterpartister alltid försöker dölja när de talar om miljö och jämställdhet.

Håkan

Ja så är det Håkan. Fiskare varken sår eller gödslar eller bedriver växelbruk. De bara skördar. På land övergick människan till jordbruk med början för ca 13000 år sedan. Fiskeriindustrin är alltså upp till 13000 år efter sin tid. De förtjänar ingen som helst hänsyn.

Det du skriver om landad mängd och pris stämmer ju, men so what.Vi kan bara bedriva HÅLLBART fiske, alternativet är INGET fiske.

Angående odlad lax. Ja, i dags läget är fiskodling inte heller hållbart, men dock mera så än trålfiske, som borde förbjudas överallt och omgående. Vi kan endast hoppas på att det går att utveckla fiskodlingen så att den blir hållbar.

Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum