Naturen gynnar oss med askan

av cptn G, lördag, april 17, 2010, 23:05 (5129 dagar sedan)

Har satt ut ett vitt fat i trädgårn och nu i regnet samlas små svarta korn där.

cptn sover gott när Arlandatrafiken stängts. Inga flyg skitar ner i luften och väsnas = ingen ljudskit. Inga avgasutsläpp heller. Det torde gangna oss med bättre luft.

Naturen är inte alltid ogynnsam. Kanske vulkaniska utsläpp balanserar med de ämnen som ska omsättas på en planet i långa kretsloppet?

Flyg är onaturligt, egentligen. Segelfartyg för resor mellan kontinenterna är banne mig en bra idé, om än inte ny. Istället för flyg alltså.

Att nalkas en kust så sakta ombord ett fartyg, eller själv i egen båt, är en skön upplevelse. Låt mänskligheten bli mänsklig i sina proportioner igen. En resa till andra kontinenter kanske ska ta ett par veckor eller månader och bjuda på visst motstånd av väder, vind och nya kulturer. Som förr. Vilken fantastisk upplevelse att resa så. Till skillnad från att slänga sig på en flight vart som helst inom några timmar. Samma timmar det tog att förr köra mjölken till torget.

Tänker på min morfars första hustrus (skotska) systerdotter som flyttade med Kung Kalle och seglade till Tabar-öarna. En flermånaders låång straptsrik resa. Kung Kalle (sjöman o cptn Karl Gustavsson) var född i Sollentuna 1875 och förebilden till Efraim Långstump, Pippi Långstrumps pappa, kung på Kurredurredott-ön. Kalle blev miljonär på kopra. Först gift med kannibalprinsessan Sindo (13 år) som räddade den unge Kalle efter skeppsbrott. Kalle var stark som fan och rättvis som få. Det visste Astrid Lindgren.

Tja, det var lite klaviatursnack. Nu ska jag sova. Nattinatt.

cptn på G


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum