Avatar

Håkan: Ryggkrafs turbo!

av Håkan, Göteborg, söndag, mars 10, 2019, 10:09 (191 dagar sedan) @ Seawolf

[link]Håkan: Ryggkrafs turbo![/link]

Jag är lika undrande som Arne w, Seawolf, och hoppas på en utveckling av temat.

En liten plankhistorik för de okunniga handlar bland annat om Ryggkrafsen med Turborullar.

Denna introducerades vid det första plankmötet i den Kungl.Hufv.Stdn i samband med båtmässan därstädes året 2007, ett möte mellan ett femtontal gubbar i olika åldrar varav de flesta aldrig träffats tidigare och som jag tagit initiativet till via den tidens plank.

Stor succé och servitrisen på restaurangen trodde vi var mer eller mindre barndomsvänner, vilket säger en hel del om dåtiden, och det kom att bli en årlig träff ganska många gånger därefter.

Till denna första gång medförde jag Ryggkrafsen med Turborullar i ett antal som skulle räcka till alla närvarande och senare skickade jag en också till min namne i Sveriges nordliga utmarker.
Ryggkrafsen är vad benämningen säger, en enkel gaffelliknande sak i bambu, cirka en halv meter lång och med änden på gaffelspröten böjda - och med skaftet i andra änden innehållande några lätt kantiga rullar för lätt massage av ryggen där sådant behov finnes.

Och förklaringen till denna krafs är att då som nu fanns det störande element på planket och ett återkommande tema från några var att vi andra, dvs en del eller kanske de flesta faktiskt av de som nu träffades, var en slags elit som i vårt plankande inte lät några andra komma till tals och att vi var besserwissrar osv och alltid höll varandra om ryggen.

Detta var och är bara trams, alla var alltid välkomna till träffarna och jag och andra försökte aktivt få med flera var gång det närmade sig båtmässa, men förgäves och jag frestas att tilllägga (stavas så) inte helt oväntat. Folk är som de är.

Men här kom alltså Ryggkrafsen, med Turborullar, in i sammanhanget då jag tänkte så här:

Ingen av oss krafsar någon annan på ryggen, tvärtom var det ofta animerade diskussioner och starka viljor och personligheter på planket, så vi var hänvisade till att göra det själva - och där föddes ideén till...just det!

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum