Avatar

Varning för AdAware

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, söndag, april 18, 2010, 09:12 (5129 dagar sedan)

Hustru är en trogen användare av Facebook. För några dagar sedan öppnade hon en länk med ett youtubeklipp varvid massor av elände tog sin början. En s.k. mask, koobface, hade invaderat PC´n. Denna mask visade sig vara svår att helt få bort. Den blockerade bl.a. access till antivirussidor som McAfee, Malwarebytes, etc. etc.. Efter att ha laddat ned en uppdatering från Microsoft, MRT.exe kunde rensningen ta sin början. Efter att ha uppdaterat McAfee och Malwarebytes verkade allt skräp vara borta.

Men så kom jag ihåg Lavasofts AdAware som jag inte använt på mycket länge. Från att från början ha varit bra blev det ett av dålig systemering och programmering förstört stycke mjukvara. Men jag beslöt att ge det en chans och laddade ned den senaste versionen med uppdateringar. EFter att ha tuggat genom hårddisken under ett stort antal timmar hittades ännu en rest från koobface. Bra alltså, men i morse då McAfee gick igång hittades denna trojan:

"
McAfee has automatically blocked and removed a Trojan.

About this Trojan
Detected: Generic Dropper!czp (Trojan), Generic Dropper!czp (Trojan)
Location: C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\ToolBox\LT\ProcessWatch.exe
"

Med andra ord: VARNING FÖR ADAWARE. Använd inte skräpet.

mvh Sven-Barry - datorfilantrop

PS. I båten kör jag min numer gamla (>10 år) HP Omnibook 900 med Win98 helt utan virusprogram eller annat skräp. Den går bara som navigationsdator och är aldrig uppkopplad mot något. Kör mest Seaclear och DLS på densamma. Datorn startar på ett ögonblick och upplevs som snabb samt ytterligt stabil. Har ALDRIG kraschat med nuvarande konfiguration. Åldringen upplevs som betydligt snabbare än den mycket nyare backupdatorn med XP och massor av skräp installerat. DS.

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum