Avatar

Mer att läsa på temat Cecilia Wikström

av Håkan, Göteborg, fredag, mars 15, 2019, 14:57 (122 dagar sedan) @ Seawolf

Det går en röd tråd genom alla brister som finns inom svensk offentlig förvaltning:
Oavsett vilka fel och oegentligheter som kommer fram, så leder det bara till "översyn av rutiner" och liknande. De personer som orsakat det hela fälls i princip ALDRIG. Så länge inte Sverige återinför tjänstemannaansvaret på bred front så att PERSONLIGT ANSVAR kan utkrävas är och förblir det kört!

Inför valet 2014 bildades partiet Öppna Göteborg för att ställa upp i kommunalvalet, med det specifika syftet att städa ut korruption och maktmissbruk ur korridorerna, vi kom i närheten att få ett mandat men snart därefter kollapsade partiet genom inre motsättningar.

Redan innan det valet var begreppet Muteborg känt och det är lika illa nu som då, men med den skillnaden att de som har något att dölja har blivit bättre på det.

Förutom ett återinförande av tjänstemannaansvar, vilket när man tänker efter är absurt att det någonsin togs bort, skulle personval i enmanskretsar som i England göra en hel del för att rensa upp i det politiska system vi har.

Jag har denna veckan haft livestreaming från underhuset i flera timmar var dag under Brexitomröstningarna, och som jag tidigare har skrivit är det fascinerande att se hårda debatter i realtid ansikte mot ansikte och med hela nationen som publik, och med personligt ansvarsutkrävande med minst sagt tydliga ordval.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum