Avatar

Mer att läsa på temat Cecilia Wikström

av Seawolf @, söndag, mars 17, 2019, 22:15 (120 dagar sedan) @ Håkan

Förutom ett återinförande av tjänstemannaansvar, vilket när man tänker efter är absurt att det någonsin togs bort, skulle personval i enmanskretsar som i England göra en hel del för att rensa upp i det politiska system vi har.


Det franska systemet verkar bättre: Enmans valkretsar, med val i två steg, först steg 1 där alla kandidater kan ställa upp, sen en omgång 2 mellan de två som fått mest röster i omgång 1.


Håller med om att det franska valsystemet har sina förtjänster, Seawolf, men ser man på historiken sedan generationer av politiker och väljare i de två nationerna så håller jag på det engelska.

Gula västar, ligister och politiska extremister och plundrare, och nu senast röda scarfs har till exempel ingen motsvarighet i England.

Håkan

Din tankes evilibristiska språng behöver förtydligas med avseende på orsakssambandet mellan tvåstegsröstning kontra enstegsröstning och deras påverkan på typ och omfattning av folkliga protester.

Själv ser jag mera sambandet att det franska folket med stolthet inspireras av den Franska Revolutionen....

Andra varianter på valsystem finns här, för de kunskapstörstande.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum