Avatar

Mer att läsa på temat Cecilia Wikström

av Seawolf @, måndag, mars 18, 2019, 05:35 (336 dagar sedan) @ Håkan


Din tankes evilibristiska språng behöver förtydligas med avseende på orsakssambandet mellan tvåstegsröstning kontra enstegsröstning och deras påverkan på typ och omfattning av folkliga protester.

Själv ser jag mera sambandet att det franska folket med stolthet inspireras av den Franska Revolutionen....

Andra varianter på valsystem finns här, för de kunskapstörstande.


Hehe, Seawolf, vi som ekvilibrerar på våra olika sätt på upa har ibland en fana att hålla högt och ibland en fan att ro iland, stundom i samma tråd.

Den franska revolutionen, skildrad i saga och i sång som att folket kastade av sig det majestätiska och adliga oket och skapade en demokrati av frihet jämlikhet och broderskap, var ett i efterhand glorifierat blodbad med samma sorts opportunister då som de som nu använder de gula västarna för sina egna böjelser.

Jag läste nyligen en av de mest fängslande böcker jag läst på länge, och den franska revolutionen skildras i den senare delen av boken sedd med ögonen hos en som var där och var bekant med många av de som var och blev aktörer i skeendet.

Bokens titel är "Little" och är skriven av Edward Carey, och den rekommenderas varmt.
Den litterära stilen liknar inget annat jag läst men jag fann den snart omöjlig att lägga ifrån mig.

Detta om valsystem.

Håkan

Förtydligande med avseende på orsakssambandet? Nä.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum