Avatar

Vem ska man rösta på i EU valet

av Pinja @, Västerås, måndag, mars 18, 2019, 22:55 (1864 dagar sedan) @ ole

Tack Ole
Så här har Linnea tydligen talat i EU parlamentet:

Herr talman! Fiskar är en gemensam resurs och måste förvaltas med varsamhet. Det är ingen självklar rätt att fiska om det äventyrar beståndens överlevnad. Vi har ett ansvar att förvalta de här fiskebestånden på ett hållbart sätt för det marina ekosystemet, men också för kommande generationer så att de också ska kunna äta fisk.

Därför är det beklämmande att förvaltningsplanen för västra vatten strider mot en hållbar förvaltning av våra fiskebestånd. Det här är en i raden av förvaltningsplaner som konsekvent går emot de gemensamma reglerna för EU:s fiskepolitik, som antogs 2013.
Planen tillåter fiske över hållbara nivåer. Ett sånt agerande är väldigt kortsiktigt. Det får långsiktiga konsekvenser för våra ekosystem, där alla arter fyller sin funktion. Vi gröna kan inte acceptera detta och kommer därför att rösta emot den här planen

Men att tala där hjälper dessvärre inte mycket. Man måste jobba och påverka och bygga allianser. Det gjorde faktiskt Isabella, men nu har tydligen hennes framgångar delvis förlorats. Beklämmande läsning.

Förövrigt kan man ändå konstatera att inget annat av de svenska partierna utom MP bemödat sig om att skaffa sig en plats i "Fisheries" kommitén. Eller är det kvoterat landsvis på något sätt månntro.

Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum