Avatar

Att göra en Batra, folklustspelet Sveriges öden och äventyr

av Håkan, Göteborg, lördag, mars 23, 2019, 11:42 (114 dagar sedan)

Få se hur fortsättningen på statsteatern blir efter att Ebba Busch Thor gjort en plötslig entré och berättat att hon och KD respekterar alla väljare i Sverige och de partier de givit roller och vill prata med alla om hur fortsättningen ska utformas.

De fem partier som utgör den teatraliska direktionen med hjälp av JÖK, två innanför och två utanför och ett som sedan generationer av skådespelare lyckats med den svåra rollen att spela både innanför och utanför teatern samtidigt, har reagerat våldsamt på detta oväntade utspel gentemot regissören.

Inte bara V, the party formerly known as VPK med oräkneliga bokstavsbarn som oäktingar, är upprörda över att KD inte bara vill samtala med dramats skurk SD utan också med dem.

Också C och L ogillar i sina nya biroller på statsteatern att behöva samtala med KD om teateruppsättningens framträdanden, och MP tillsammans med de olika föreningarna för de troende ser sina sufflörsroller till S hotade.

Huvudrollsinnehavaren S har dock inte lyckats läsa in sig på manus trots en flera år lång repetition inför publik, med en under några månader tillfälligt nedlagd föreställning, och när den nu har nypremiär är det återigen viskningar från de som läser i skrifterna som framförs på scenen.

Något tagen på sängen av entrén från KD improviserar andrarollsinnehavaren M några repliker, och SD som utgjort den onda bakgrund mot vilken alla olika föreställningar sedan många år utspelat sig ser fram emot nästa akt efter pausen, och kanske äntligen några nya kulisser möjligen potemkinliknande.

Och publiken undrar om det är en komedi eller tragedi de ser, och om de ska applådera eller bua, eller bara gå hem för att det är så tröttsamt alltihop.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum