Avatar

Politiska orienterare i väljarnas landskap

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, lördag, april 06, 2019, 13:44 (324 dagar sedan) @ Håkan

Angående politiska landskap. Just denna morgon talas det i radion mycket om moderaternas syn på public service media. Trots att jag är genuint borgerlig, så håller jag inte alls, inte på minsta sätt med om det de förespråkar. Jag blir bara förbannad när jag tänker på det. Just mediapolitiken är en sak som gör att jag aldrig skulle kunna rösta på m i riksdagsvalet.


Pinja


Måste erkänna min okunnighet i vad som just nu förespråkas, Pinja, kan du ge en kort sammanfattning?

Håkan


M's ungdomsförbund vill att bidragen till SVT och SR ska halveras samt att Melodischlagerfestivalen ska ges bort till kommersiella aktörer.

mvh Sven-Barry


Tack för info, Sven-Barry, och min första reflexion är att det alltså inte är M som förespråkar detta.

Beträffande Melodischlagerfestivalen passerade den sitt bäst-före redan för årtionden sedan, då den övergick från att ha varit en samling av europeiska länder i ett på den tiden tekniskt imponerande gemensamt televisionsprogram - i realtid - till att bli ett jippo i allt mer groteska former och det har redan för många år sedan kapats av agendor av olika slag.

Till exempel när Ukraina vann, och de året efter stoppade den rullstolsbundna ryska sångerskan från att deltaga, med motiveringen att hon sjungit på Krim efter den ryska annekteringen. Jag kollade några videor med henne och jag gillade det jag hörde och såg.

Och nu är det Israel och ett jättegäng av de förväntade extremisterna på vänstersidan som vill att nationen Sverige ska bojkotta Israel - med festivalen som motivation.

Det övriga med SVT och SR är till skillnad från det övriga en mer marig fråga, eftersom nyhetsförmedling inte kan lämnas till marknadskrafter enbart, medan granskningen av makten å andra sidan definitivt inte kan lämnas enbart till statligt finansierade media, som det från och med i år är just med SVT och SR.

Håkan

Otroligt nog för de flesta upa-fluktare håller jag med dig i denna fråga.

Mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum