Avatar

Oärlig......

av Håkan, Göteborg, lördag, april 13, 2019, 07:44 (318 dagar sedan) @ ole

Du länkade till

https://www.gp.se/ledare/oärlig-israelkritik-1.14454439

Där citeras Hamas Charter från 1988. Är man ärlig, så bör man upplysa om detta.

"Följande står att läsa i inledningen till Hamas stadgar: ”Israel kommer att existera och kommer att fortsätta existera tills dess Islam förintar det…” Det fortsätter i artikel sju: ”Stenarna och träden ska säga: ’Åh, muslim, det är en jude bakom mig. Kom och döda honom!’”

Men, nu finns ett annat Charter som kom i 2017.
Är man ärlig, så bör man också upplysa om detta.

Hamas av i dag säger sig hålda sig till Charter från 2017.

Man kan läsa det här:
https://www.middleeasteye.net/news/hamas-2017-document-full

om man då inte törs gå till hemsidan till Hamas som jag länkad till i annat inlägg

Jag läste hemsidan men endast delvis, ole, och jag är säker på att varken du eller Sven-Barry har läst allt på den. Har jag fel hoppas jag att ni återkommer och säger det.

Den Charter du nu länkar till har jag läst, noggrant, i sin helhet och jag hoppas alla gör det, för har man tidigare haft några tankar om att det borde vara möjligt att förhandla med Hamas så är sådana tankar därefter borta.
Totalt utplånande av Israel och islamsk lag överordnad allt och alla är det icke förhandlingsbara målet för Hamas, med alla medel inklusive väpnat våld och jihad en plikt för alla palestinier att deltaga i.

Jag kunde ha citerat några valda delar för att förtydliga detta men jag väntar på kommentarer från dig, och Sven-Barry, efter att ni också har läst hela dokumentet.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum