Avatar

Vad är det för fel på er?

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, söndag, april 14, 2019, 17:26 (316 dagar sedan) @ Håkan

Sen Internets begynnelse har banker, myndigheter och alla varnat för att inte lämna ut koder och lösenord till okända människor via mail eller telefon.

Speciellt banker har tydligt talat om att de inte har viktig mail- eller telefonkontakt med kunder.

Likväl sker bedrägerier både via mail och via telefon då kunder lämnar ut sin bankkod till okända personer, även unga kunder går på dessa bedrägerier så informationen har uppenbarligen inte gått fram.

Jag begriper ta mig tusan inte hur korkade människor faktiskt är, enda förklaringen jag kan se är att de drabbade ligger långt ut på vänsterkanten...


Jag tror inte höger-vänsterskalan är tilllämplig (stavas så) i dessa fall, Rövarn, förmågan att låta sig duperas finns i olika omfattning hos alla och en del trådar här på upa bär vittnesbörd om det.

Men en intressant metod som det skrivits om de senaste dagarna bygger på något annat än att få människor att lämna ut sin kod, i stället lockas de att logga in själva efter att någon ringt och på ett seriöst sätt endast frågat om de just nu befinner sig utomlands, till exempel, då någon slags transaktion verkar märklig - eller ungefär så.

Och då är bedragarna redan "före i kön" när de loggar in på sitt konto och kan ta över.

Hur är detta möjligt frågar jag datakunnige Rövarn, eller är det återigen en missvisande journalistisk beskrivning?

Håkan

Jag brukar finna stort nöje i att prata med bedragarna.

Min hustru får samtal från London av kvinnor som vill hjälpa henne att investera klokt.
De är naturligtvis mycket snälla människor och när jag svarar har de inga synpunkter på att mitt namn är Ewa. Jag högaktar dem för deras upplysta syn på genus.

Efter att ha utbytt hälsningsfraser där jag är mycket noga med att aldrig säga ordet yes brukar jag övergå till en mer brutal stil.

Det verkar ha givit resultat eftersom de nu slutat ringa. Kanske är de rädda om sin oskuld eller om sina knäskålar, vad vet jag?

Mvh Sven-Barry, höger- & vänster-extremist

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum