Avatar

En debattartikel om fiskefrågor...

av Håkan, Göteborg, söndag, maj 05, 2019, 10:50 (435 dagar sedan) @ Seawolf

Håller med om fisket, men också om de verkliga hoten mot mänskligheten. Det är INTE CO2-utsläppen och ev. havsnivåhöjningar! Dessa sker ständigt på jorden. [image]
Det handlar i stället om den vettlösa förstörelse av både havs- och landbiotoper som accelererar. Plast i haven, försaltning av odlingsområden via konstbevattning med flodvatten, uttorkning av områden via konstbevattning (läs Aralsjön), kalhuggning av skogsområden och djungler för monokulturell odling (läs oljepalmer), hänsynslösa metoder för mineralutvinning, missbruk av antibiotika, ständigt ökande utsläpp av svårnedbrytbara läkemedelsrester till vattendrag och hav som påverkar faunan.

Varför kan inte debatten handla om de verkliga farorna i stället för endast CO2?

Det tog mig en liten stund att se "the arrow of time" i ditt diagram, Seawolf, men sen blev det klart och mycket intressant.

Dock innebär havshöjningen ett hot i olika lokala områden redan i dag, och även om det som diagrammet antyder kan bli åtta meter över nuvarande nivå så dröjer det ett eller två tusen år till dess - och som du också nämner är det själva civilisationen och att hålla snart tio milliarder människor vid liv som snart har nått vägs ände.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum