Avatar

En debattartikel om fiskefrågor...

av Håkan, Göteborg, söndag, maj 05, 2019, 17:01 (435 dagar sedan) @ Cthulu

Visst kan man diskutera om CO2 är ett akut hot. Finns det någon klimatförnekare här?
För mig är det ganska självklart att vi påverkat klimatet. Nedanstående visar klimattemperaturen på ett ganska talande sätt. Precis som en del av er andra är jag helt enig om att det stora problemet är antalet människor. Eftersom jag inte skaffat några barn kan jag med gott samvete fortsätta flyga utomlands till varmare trakter nån gång per år.

https://xkcd.com/1732/

Har tre barn och har genom både arbete och litegrann nöje flugit väldigt frekvent över stora delar av världen vartenda år sedan sjuttiotalet, Cthulu, så för att kompensera borde jag nog inte ens andas numera...

Din länk är illustrativ och den som ritar dessa figurer är ett geni - bara till exempel genom en lätt förändring av vinkeln på huvet förmedlas mycket.

Hoppas Seawolf kommenterar också, och det jag skrev om antalet människor är en parallell till kurvan i diagrammet de senaste århundradena, antalet människor har ökat lika brant och i takt med allt mer tillgänglig lättanvänd energi.

Och antalet människor kommer att minska i samma takt som sådan energi minskar i tillgänglighet, och det vanliga mantrat att det måste kosta pengar att använda energi och att skapa utsläpp leder endast till att uppdelningen av världen i sådana med pengar och sådana utan pengar fortsätter och förstärks, men nu motiveras med att det är miljövänligt...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum