Avatar

Liten Måndagsfundering

av Håkan, Göteborg, måndag, april 19, 2010, 09:05 (5128 dagar sedan)

Andlig runda avklarad, dessförinnan kaffe och tidningsläsandet, och snart frukost och sedan till min uppdragsgivare för att skaffa mer varor att leva på.

Men just nu fylls mitt sinne av hopp, ett par viktiga insikter i hur allt borde vara har kommit hos ett par potentater i världen, och för att börja med Tomas E har han i upa-tråden om aska äntligen sagt det som länge bort sägas.

Att alla företag som människor anlitar måste ha plan B för vulkanutbrott, med årliga övningar och en effektiv organisation för att informera alla som drabbas av sådana. Naturligtvis timme för timme. Även information att ingen information finns är värdefull för plågade människor, se till exempel det föredömliga rapporterandet på ett grannplank om målet speedbåtförare versus julleförare.

Och det är ju inte bara vulkanutbrott som kan hända, vad har till exempel GREFAB för beredskap för en tsunami frågar jag mig.

Och inte bara företag måste vara beredda på allt, också våra myndigheter och deras samhällsservice naturligtvis.
Hur skall till exempel Västtrafik hålla tidtabellerna vid ett meteornedslag i Göteborg? Eller om det snöar?

Listan kan göras lång.

Men en sorts naturkatastrof står det i vår makt att eliminera. Ayatolla Kazem Sedighi i Iran har upptäckt sambandet mellan synd och jordbävningar.
Citat ur notis från TT-AFP:
"Många kvinnor klär sig olämpligt...och vilseleder ungdomar, besudlar deras renhet och eggar till utomäktenskapligt sex i samhället, vilket ökar jordbävningarna."

Så vägen till en stabilare värld är klar. På med burkan, damerna.
Skall ta ett snack med drufsen och hans tjej innan de välter huset.

Håkan
earth quake day


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum