Avatar

Karl Marx vänder sig i graven........

av Håkan, Göteborg, lördag, maj 18, 2019, 08:46 (859 dagar sedan) @ Seawolf

Jovisst. Det svenska problemet i stort är inte att det fattas varken pengar eller skattepengar. Problemet är i stället vad skattepengarna används till.
De rödgröna regimerna har sedan 60-talet successivt skapat en oerhörd massa offentliganställda samt skattebetalda organisationer och föreningsanställda som lägger beslag på ansenliga delar av de offentliga utgifterna. Exempelvis finns inom den totala sjukvårdsapparaten minst lika många planerare och organisatörer som utförare, och dessutom inom stat, kommun och landsting, så att de alla kan förhandla och diskutera med varandra för dyra pengar, och dessutom genom detta försvåra för utförarna att bedriva effektiv vård.
Man kan gå igenom hela den offentliga utgiftsstaten och hitta liknande vansinnigheter och som tillsammans föröder resurserna för den samhällsservice som skattepengarna egentligen är avsedda för.
Lägg till detta en sinnessjuk invandrings- och bidragspolitik, ett vansinnigt rättsväsende, bara för att nämna några.

Ett ytterligare exempel och kanske det allvarligaste beskrivs i den här artikeln, Seawolf.

https://ledarsidorna.se/2019/05/regeringens-repressiva-mediepolitik-gar-pa-export/

Jag klipper in ett talande stycke ur texten:

"Vidare har den svenska regeringen ett unikt samarbete med Facebook genom en direktkanal mellan regeringen och Facebook. Biståndsminister Peter Eriksson skapade förutsättningarna för denna direkta kanal för att ”städa debatten” på Facebook under den förra mandatperioden tillsammans med justitieminister Morgan Johansson rapporterade Sveriges Radio. Eriksson svarar nekande på programledarens fråga om han använt hotlinen själv.
– Jag har inte haft, utan det är mera till partisekreterarna och det gänget som jobbar kring dem som gör det… Men det är verkställt. Det finns en sådan direkt kontakt idag… och det verkar fungera.
Bara fyra månader efter att Peter Eriksson vitsordade denna fungerande ”heta lina” mellan regeringen och Facebook avslöjade Ledarsidorna.se den så kallade 261-listan på UD. Den lista där 261 förment opolitiska tjänstemän krävde garantier från förvaltningsledningen att inga förändringar skulle ske av Utrikesdepartementets värdegrund om det skulle bli ett regeringsskifte. Att Utrikesdepartementets värdegrund stod över regeringsformen.
Två timmar efter att Ledarsidorna.se publicerat artikeln började Facebook metodiskt radera länkarna då nyheten ansågs ”stötande”. Först efter 24 timmar, när GP publicerat nyheten efter att ha fått tillgång till källmaterialet av Ledarsidorna.se, tillät Facebook att nyheten kunde delas på sociala medier. Samtidigt utsattes Ledarsidorna server för ett angrepp som skadade inloggningsförfarandet så pass mycket att systemet var tvunget att plockas ner helt och startas om – en process som tog tre timmar."


Du sköna nya värld...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum