Avatar

Karl Marx vänder sig i graven........

av Håkan, Göteborg, tisdag, maj 21, 2019, 13:49 (856 dagar sedan) @ ole

Jag får ge dig erkännandet, ole, att du aldrig ger upp men samtidigt förblir det oklart vad du försöker motsäga med dessa texter, två inlägg nyss i tråden.

Ingenting i den långa artikel jag länkade till, och som fick Sven-Barry att återigen förfalla till personligheter, motsägs av det du klipper in i dina inlägg.

Det är väl känt genom hela mänsklighetens historia hur människor med sina olika infallsvinklar och intressen ger olika beskrivningar av skeenden och andra människor.

Det som för mig var intressant med den artikel jag länkade till var de många sakliga uppgifterna, vars riktighet inte är beroende av vem som skriver om dem, det som kan vara olika är hur de tolkas.

En tolkning av de sakuppgifter som finns i dina inlägg är att Karl Marx hela sitt liv levde på de rika utsugare han ville se revolutionen göra ett blodigt slut på, och inte minst vännen Engels - som Marx själv sög ut allt han kunde från.

"Upon his own death in 1895, Engels left Marx's two surviving daughters a "significant portion" of his considerable estate (valued in 2011 at US$4.8m)"

Beträffande de fina orden om "den störste tänkaren" osv vid begravningen och kanske i andra skrifter, så har inte en enda tanke kunnat förverkligas under de etthundrafemtio år som förflutit.

Vad som i stället blivit resultatet av generationer av obildbara marxister vet vi bara allt för väl.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum