Avatar

Ett inlägg om EU-valet

av Seawolf @, fredag, maj 24, 2019, 06:44 (276 dagar sedan) @ Håkan


Jokern i leken är Nigel Farage, och hans förmåga att dupera stora mängder folk ska å andra sidan inte bortses från, eller vad säger du morpheus?

Håkan


Jag anser inte att NF duperar folk, utan han samlar upp folks åsikter som politiker i övrigt och massmedia varken vill eller kan inhämta och representera. Det är ett gravt antidemokratiskt synsätt att anse att sådant är dupering och populistiskt. Det är i stället demokratins kärna att ta vara på folkets åsikter. Exempelvis misshandlar Sverige totalt Regeringsformens grundtes: All makt utgår från folket.


Den beskrivning jag länkar till här, Seawolf, ger en något annorlunda bild av Nigel Farage och bakgrunden till hans återkomst från UKIP.

https://twitter.com/lewis_goodall/status/1130953025743446018?fbclid=IwAR1LVynyh02WeZ87x...

Jag tvivlar på att det är över femtio procent av dagens väljare som vill ha ett avtalslöst Brexit.

Håkan

Det jag skriver om är inte ett dugg en synpunkt på hur många väljare som vill vad, ej heller om dessa väljer något du, jag eller andra tycker är bra.
Jag bemöter det utbredda svartmåleriet att ge sig på demokratiska politiker som tar upp folkliga åsikter med tillmälen, bara för att de egna argumenten tryter.
Det är i själva verket demokratins kärna att representera folkliga åsikter. Att propagera för vad man tror är sådant, gör de flesta politiker på hela politikerskalan. I Sverige menar jag att S är det parti som tillhör eliten av populism, om man nu skall använda detta epitet nånstans.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum