Avatar

Ett inlägg om EU-valet

av Håkan, Göteborg, fredag, maj 24, 2019, 12:07 (248 dagar sedan) @ Seawolf

Det jag skriver om är inte ett dugg en synpunkt på hur många väljare som vill vad, ej heller om dessa väljer något du, jag eller andra tycker är bra.
Jag bemöter det utbredda svartmåleriet att ge sig på demokratiska politiker som tar upp folkliga åsikter med tillmälen, bara för att de egna argumenten tryter.
Det är i själva verket demokratins kärna att representera folkliga åsikter. Att propagera för vad man tror är sådant, gör de flesta politiker på hela politikerskalan. I Sverige menar jag att S är det parti som tillhör eliten av populism, om man nu skall använda detta epitet nånstans.

Synpunkter på hur många väljare som vill vad osv, Seawolf, är just vad både politiker och väljarna själva har att förhålla sig till i en demokrati och förhoppningsvis på ett strukturerat och över tid konsekvent sätt.

Jag argumenterade inte om något angående Nigel Farage, jag använde endast ett sammanfattande ord för mina intryck av det jag sett och läst av honom och om honom.

På vilket sätt mitt omdöme om honom skiljer sig från ditt omdöme om Stefan Löfven undgår mig, då jag ser orden dupera och populism som mycket nära besläktade.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum