Avatar

Byråkratpolitik

av Håkan, Göteborg, onsdag, maj 29, 2019, 14:16 (115 dagar sedan) @ morpheus

Man blir mest bara förbannad över byråkraters idiotitänkande.

Som medlem i modellflygklubben på Torslanda gamla flygfält blir man ju lätt upprörd över det faktum att modellflygklubben fick ett flygförbud av Länstyrelsen under förra året då ett intilliggande markområde är klassat som ett Natura 2000 område för att skydda just fågellivet i Torsviken. Och nu läser man då att skyddsjakt på fågel är helt okej, men att flyga modellplan är det inte? Jag tycker nog mest synd om fåglarna men även lite synd är det om dessa politiker och byråkrater som saknar vitala delar som krävs för tankearbete. Men politiker kan man ju alltid bli för det krävs ingen utbildning för det.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/efter-golfarnas-krav-nu-far-gassen-skjutas/repsef...

Kollade på länken, morpheus, och som jag ser det ligger det mycket i det jag tolkar att ole syftade på - att det ena handlar om allmänt störande aktiviteter i fågelskyddsområde och det andra om att skjuta av skadedjur, i detta fall gäss.

All som har båtliv kan nog hålla med om att gäss börjar bli en påträngande del av faunan, och jag har själv nyss sett vilka enorma flockar de bildar, och också från andra håll läser jag att de snabbt lär sig vad som inte är riktiga hot och ignorerar dem snabbt.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum