Avatar

Nutida opolitisk politik

av Håkan, Göteborg, onsdag, juni 05, 2019, 10:15 (406 dagar sedan) @ ole

Trams Håkan.


Jag håller med dig, ole, visst är det trams det som Isabella Lövin kommer med enligt artikeln.

Bara en sån sak som att uttrycka det som miljöskatter, och att de ska höjas med femton milliarder kronor - ett sånt trams för att uttrycka det milt, riktigare vore att säga hål i huvet.

Hur höjer hon skatter med ett tänkt belopp? Extra uttag av alla skattskyldiga, vars antal kan förutses, med ett visst belopp per skattskyldig och vars summa blir femton milliarder?

Eller hur tror du ole att hon har tänkt sig det?

En annan aspekt är att syftet med miljöskatter är att värna miljön, och genom att göra något dyrare vill politikerna minska användandet av detta något - men om det lyckas ökar ju inte skatteintäkterna...tänkte inte på det säger kanske Isabella Lövin senare då hon ska stå till svars för budgethålet på femton milliarder som uppkommit på andra håll - dessa andra håll sådana att folk verkligen använder sig av dem. Ju.

Men som jag skrev är det inte samma människor som ställs inför fördyringar respektive möjligheter till minskade kostnader, vilket framgår ur artikeln.

För både du ole och jag inser ju att de som nu oroar sig för att inte längre ha råd med bil inte är sådana att de endast använder bilen till jobbpendling, att de inte allihop är småföretagare som vill anställa ungdomar och att de inte alla har renoveringar eller hantverksjobb på gång för RUT.

Ju mer jag tittar på ditt enordiga sätt att sammanfatta detta, ordet trams, desto mer gillar jag det, mera sådana insiktsfulla analyser!

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum