Avatar

Nutida opolitisk politik

av Seawolf @, onsdag, juni 05, 2019, 20:42 (367 dagar sedan) @ Cthulu

Att t.ex. Sveriges kalkyler för ny kärnkraftär så dyra beror till betydande del på att man tillämpar ett byråkratiskt system för att uppnå säkerhet som är värre än Kafka.
Jo, jag har jobbat som projektledare i Forsmark och andra ställen som jämförelse.

Stora delar av Asien och en del andra trakter bygger kärnkraft MYCKET billigare, baserat på existerande design som kopieras. Än så länge har alla dessa kärnkraftverk gått säkert, med undantag för Fukushima, som byggdes för nära stranden och på alltför låglänt mark med tanke på Japans frekventa jordskalv och tsunamis. Men det var inte reakranläggningens design som felade.

Lägg till ovanstående att en ny generation kärnkraftsreaktortyper är under långt gången utveckling, och dessa uppges kunna bränna dagens kärnkraftsavfall till största delen, varvid det som sen är rester har oerhört mycket kortare halveringstid för slutförvaring.
Att i det läget bygga slutförvaring av dagens avfall är alltför tidigt - det kan i stället bli värdefullt som nytt bränsle.

Men kärnkraftsmotståndet i Tyskland och Sverige eldas ständigt med katastoftexter av olycks- och ekonomisk karaktär av rödgröna (i absolut mening superpopulisitiska) dårar inom politik och media. Förnuftets och kunskapens röster har inte stora chanser att få höras.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum