Avatar

skatteväxling...

av Håkan, Göteborg, lördag, juni 22, 2019, 20:54 (115 dagar sedan) @ Seawolf

Med tanke på staters iver och kreativitet att beskatta allt och alla, med Sverige som ett "föregångsland" t.o.m. med totalt rättsosäkra metoder från skatteverken så är det skrivet i eldskrift i skyn att världen har en accelererande strävan att hitta betalningssystem som är fullkomligt ogenomträngliga för skatteverkens tentakler.
Om detta må man tycka vad man vill, men utvecklingen är klockren, t.o.m. Facebook håller på att rota i sådan teknik.

"Världen" du syftar på i ditt inlägg, Seawolf, består inte av de några milliarder människor som mest bara försöker få ihop tillvaron när de några år efter att de fötts blir medvetna om att de finns och att de är här på jorden och bara har att finna sig i det.

De du syftar på är inte heller de troligen många hundra millioner som, liksom jag, är säkra på att skatteverken behövs för att vi alla ska kunna överleva i våra olika nationer som alla behöver samverka med varandra.

De du syftar på med ordet "världen" är just nu alla de som både kan och vill hitta sätt att inte behöva bry sig om att skatteverken behövs och som tror att de inte bara överlever ändå i en värld byggd på bitcoin men till och med att de blir rika.

I en värld där ingen gör något men allt som behövs ändå finns.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum