Avatar

Extremistiska Sverige

av Håkan, Göteborg, onsdag, juni 26, 2019, 15:22 (111 dagar sedan)

Rubriken syftar inte på en viss religion eller en viss politisk världsbild och deras motbjudande företrädare, utan på den nation vi tillhör och hur den blivit extrem - inte genom revolutioner eller katastrofer utan genom beslut i riksdagen.

Vi har blivit allt mer märkliga gentemot jämförbara nationer, och den här artikeln är en god historielektion om vägen hit.

https://kvartal.se/artiklar/valfrihetsrevolutionen-del-1-nar-landet-lagom-blev-extremt/

Några bitar jag fäste mig vid är till exempel associationen till Fridolin, han som skulle fixa skolan på hundra dagar, och som nu då han till slut lämnar språkrörsrollen efter att ha offrat minst en kvinnlig kollega på vägen och med skolan än mer ofixad än då han började, ska bli lärare...

Och hur artikeln tar upp skillnaden mellan marknader och kvasimarknader, och att de förra fungerar medan de andra inte gör det, och varför.
Vilket jag flera gånger också försökt få andra att förstå, på upa och på tidigare generationer av plank, men ofta mött med oförståndiga påhopp i stället.

Men också hur artikelförfattaren förblir låst vid föreställningen att det är via riksdagsbeslut och statliga reformer/kontrareformer som människor kan fås att på ett positivt sätt omforma sina liv och sina tankar och värderingar och hur de ser på sina grannar och hur de blivit grannar och varför.

Vilket ännu aldrig har lyckats någonstans, men visst borde just vi här i Sverige...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum