Avatar

Miljö och kärnkraft igen

av Håkan, Göteborg, torsdag, augusti 01, 2019, 19:34 (789 dagar sedan) @ Excel 319

Jag har en dellösning på klimathotet. En människa släpper ut lika mycket koldioxid/år som en normalbil som körs 1000 mil/år. En människa som utför fysiska ansträngningar kan släppa ut 4 ggr så mycket. Befolkningen på jorden har ökat med ca. 5 miljarder sedan 1960. Så träningsförbud och obligatoriska p-piller gör en stor förändring:thumb:

Jag gör mig inte skyldig till klimatpåverkande nivåer av fysiska ansträngningar, Excel 319, och jag har förmanat mina barn att föröka sig måttligt, så de så.

I en mer allvarlig ton är det helt riktigt att existensen av en så enorm mängd varelser med den kroppsstorlek som vi människor har, inkluderande den likaså enorma mängden husdjur med ofta ännu större kroppar, är i sig en gigantisk påverkan på den där myten om naturen i balans.

Och vi är den mängd vi är och mängden ökar, och även om Roslings prognos att antalet människor kommer att sluta öka runt nio eller tio milliarder visar sig riktig kommer inte folkmängden i världen att minska därefter.

Inte på något trevligt sätt alltså, eller ens halvtrevligt, och detta tillsammans med det högst mänskliga och rättfärdiga kravet från alla dessa milliarder att kunna leva ett anständigt liv och inte bara lyckas överleva från dag till dag är en sån där utmaning, som politiker i alla länder numera kallar det.

Jag har ett annat ord för läget.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum