Avatar

Nu är det en länk...

av Seawolf @, fredag, augusti 23, 2019, 11:51 (661 dagar sedan) @ Håkan

...till en av de sidor jag länkat till flera gånger tidigare, men utan att fortsätta skoja med min kompis om detta.

https://kvartal.se/artiklar/faktoiden-om-grundlagen/

En minst sagt viktig artikel att läsa och begrunda, då det författaren inleder med är så väl bekant - hur många debattörer (och än fler som inte förtjänar en så snygg titulering) hänvisar till grundlagar och till medvetna avsikter att fördärva Sverige med okontrollerad invandring.

Detta med avsiktlighet bakom dagens katastrofsituation, med växande utanförskap både geografiskt och socialt och kulturellt och med allt fler kommuner konkursfärdiga, har jag aldrig trott på.

Däremot det artikelförfattaren också nämner, inkompetens och oförmåga till konsekvensanalys. Och en god portion dumsnällhet.

Jag har heller inte i mina inlägg nämnt de årtal eller riksdagsbeslut som behandlas i artikeln, av samma skäl, de är fattade med goda avsikter men utan att ha analyserat möjliga konsekvenser.

Håkan

Det som är värre än bristen på konsekvensanalys är att i stort sett INGEN person eller organisation i Sverige utför en systemanalys på vårt sätt att utföra demokrati. Det är nämligen inte så att politikerpersoner och partier i Sverige inte i sig är mer korkade och fantasilösa än i andra länder, utan deras agerande är en klockren konsekvens av hur demokrati tillämpas, eller rättare körs sönder.
Det svenska systemet där enskilda politiker är totalt i händerna på ögonblickstaktiska manövrer av sina partiledningar i stället för att enskilt göra avvägningar om hur de tror att just deras väljare anser de skall agera, är det kapitala felet i Sverige.
Ett nytt parti i Sverige skulle inte hjälpa ett dugg, så snart det kommit in i riksdagen och nått ett deltagande i farsen som pågår där så kommer de att börja agera precis likadant.
Det saknas alltså en systemanalys som skall leda till att införa en svensk demokrati Rev1, där väljarinflytandet på de valda riksdagsmännen blir större än partiinflytandet på desamma.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum