Avatar

Ordeeerrr...och vad en talman ska vara

av Håkan, Göteborg, måndag, september 09, 2019, 19:37 (334 dagar sedan)

Jag har sedan tidigt i år följt vad som händer i England, via det som sker i underhuset och för att få "a second opinion" frågat min dotter som bor och jobbar i London sedan snart fem år vad som sker utanför underhuset och vad folk tror om det hela och om vad som händer, egentligen.

Det visar sig omöjligt att få grepp om någonting, och denna oförmåga avspeglas i underhuset, men i den allt mer ökande polariseringen och aggressiviteten mellan de allt fler sidorna i underhuset har en människa lyckats med att göra det till en plats vi alla kan beskåda och därmed också de som håller på därinne.

Talmannen John Bercow är den som öppnade hela den brittiska politiken för verklig insyn, genom sitt eget mycket aktiva agerande och sin fantastiska personlighet, och hoppeligen leder hans tid till en sanering och ytterligare utveckling av hela verksamheten.

Det är inte så länge sedan peruker förekom bland de officiella, och inte så länge sedan den första kvinnan tog plats i underhuset.

https://www.gp.se/nyheter/världen/brexitlag-klar-talman-avgår-1.17952558

Vår egen riksdag är en sömnig söndagsskola i jämförelse, och allt utspelar sig i en blodstämmande långsam ritual där ingenting blir sagt och ingenting är på riktigt och alla vet vilka knappar det kommer att tryckas på och talmannen har ingen roll att spela överhuvudtaget.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum