Ordeeerrr...och vad en talman ska vara

av Excel 319, tisdag, september 10, 2019, 09:30 (334 dagar sedan) @ Håkan

Jag har sedan tidigt i år följt vad som händer i England, via det som sker i underhuset och för att få "a second opinion" frågat min dotter som bor och jobbar i London sedan snart fem år vad som sker utanför underhuset och vad folk tror om det hela och om vad som händer, egentligen.

Min info och diskussionsunderlag är min syster som bott i GB sedan 1969 och vars svärson varit minister och MP

Det visar sig omöjligt att få grepp om någonting, och denna oförmåga avspeglas i underhuset, men i den allt mer ökande polariseringen och aggressiviteten mellan de allt fler sidorna i underhuset har en människa lyckats med att göra det till en plats vi alla kan beskåda och därmed också de som håller på därinne.

Håller fullkomligt med, förutom att det är en människa som gjort det.

Talmannen John Bercow är den som öppnade hela den brittiska politiken för verklig insyn, genom sitt eget mycket aktiva agerande och sin fantastiska personlighet, och hoppeligen leder hans tid till en sanering och ytterligare utveckling av hela verksamheten.

Där håller min syster inte med utan tycker han är en gaphals. Vissa förändringar har gjorts under hans tid, men är det bara hans förtjänst? Själv har jag inte sett så mycket av honom att jag kan säkert uttala mig.

Det är inte så länge sedan peruker förekom bland de officiella, och inte så länge sedan den första kvinnan tog plats i underhuset.

Det händer långsamt i GB. De är ganska världskända för det.


https://www.gp.se/nyheter/världen/brexitlag-klar-talman-avgår-1.17952558

Vår egen riksdag är en sömnig söndagsskola i jämförelse, och allt utspelar sig i en blodstämmande långsam ritual där ingenting blir sagt och ingenting är på riktigt och alla vet vilka knappar det kommer att tryckas på och talmannen har ingen roll att spela överhuvudtaget.

Om vår riksdag ska jämföras med en sömnig söndagsskola får väl engelska underhuset jämföras med en förskola enkom för barn med bokstavskombinationer.

Jag har haft förmånen att besöka HL. Ganska intressant, faktiskt.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum