Avatar

Nils Dacke och Gustav Vasa...

av Seawolf @, måndag, september 16, 2019, 06:25 (161 dagar sedan) @ Håkan

I det enskilda fallet är det ofta svårt att föreslå en lösning. Men när det så systematiskt och fullständigt saknas konkreta förslag till problemlösning från alla problempåpekare blir läget allvarligt, och inga åsiktsutbyten uppstår om vad som är verkningsfullt att göra. Därmed fortsätter problemen och klagomålen på dem ökar...


Bra respons, Seawolf, och det ligger mycket i det du säger - det finns alltid en risk att kritik och opposition övergår till något liknande rutin och mister sin betydelse.

Vår riksdag och dess allt mer märkliga mekanismer i att tillsätta och tolerera regeringar är ett exempel, ett övertydligt sådant som jag ser det från min konservativa sida, och en möjlig förändring kan komma med valet 2022 om SD blir största parti.

Talmannens roll blir då att ge SD uppdraget att försöka bilda regering, och därefter blir det intressant...för att uttrycka det försiktigt...

Håkan

Så länge Sverige inte ändrar de demokratiska mekanismerna och inför personval så lär inget ändras, utan partierna kör på med sina taktiska ställningstaganden för att få del av köttgrytan.

Om SD blir största parti så kommer det att bli nyval, de andra partierna kommer inte att acceptera en SD-ledd regering.

Politikers (inom landet och EU) ovilja att följa demokratiska ställningstaganden uppvisas på ett tydligt sätt i UK. Sista versen i "Hotel Califonia" råder: "You can checkout any time you like, but you can never leave!"

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum