Avatar

Nils Dacke och Gustav Vasa...

av Håkan, Göteborg, måndag, september 16, 2019, 09:12 (161 dagar sedan) @ Seawolf

Så länge Sverige inte ändrar de demokratiska mekanismerna och inför personval så lär inget ändras, utan partierna kör på med sina taktiska ställningstaganden för att få del av köttgrytan.

Om SD blir största parti så kommer det att bli nyval, de andra partierna kommer inte att acceptera en SD-ledd regering.

Politikers (inom landet och EU) ovilja att följa demokratiska ställningstaganden uppvisas på ett tydligt sätt i UK. Sista versen i "Hotel Califonia" råder: "You can checkout any time you like, but you can never leave!"

För att fortsätta spekulationen om ett valresultat där SD blir största parti, så tror jag mer på en ännu oheligare allians mellan de vänsterpartier som finns kvar efter valet (MP kanske inte klarar spärren) och flera av de partier som ända tills nyligen lyckats blåsa sina väljare.

Detta både med vallöftena om att bilda en borgerlig regering och att vara en aktiv opposition dvs kunna fälla den S-ledda regeringen närhelst denna gjorde något dumt. Tillfällen har inte saknats...

En sådan allians med tillhörande knapptryckarkompanier kan förhindra SD att bilda regering, och efter ett antal hemma-hos sittningar med talmannen går uppdraget till det näst största partiet, vilket det nu är om några år.

Och så får vi JÖK.2...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum