Avatar

En mycket tankeväckande artikel...

av Håkan, Göteborg, fredag, september 20, 2019, 09:00 (154 dagar sedan) @ Seawolf

Ännu en skribent som inte ser klart. Sveriges framgångar under 40-50-60-talen var till mycket stor del en följd av att vi inte varit med i världskrigen, utan kunnat köra hår utan sönderbombade industrier och infrastruktur. Att inte ens nämna detta i en så lång och detaljerad artikel visar en seriös brist på verklighetsförankring.

Det är också intressant att se hur du frossar i dels problembeskrivande, dels historiebeskrivande skriverier. När det som närmast totalt saknas är skribenter som funderar på effektiva samhällsförändringar som kan LÖSA problemen och föra oss uppåt igen.

Saltsjöbadsandan, Harpsundsdemokratin och det Heliga Folkhemmet var de teman som författaren valt att fördjupa sig i, Seawolf, men jag får väl å hans vägnar be om ursäkt för att han inte dessutom och trots att det låg utanför dessa teman nämnde det du påpekade.

Jag kan som en liten pikant detalj säga att jag funderade på en rubrik till mitt inlägg med syftning just på dig och det du nu (för vilken gång i ordningen...) påpekar om problembeskrivning utan samtidiga problemlösningsförslag, men jag tog något neutralare i stället.

Det där med effektiva samhällsförändringar uttryckta som realistiska handlingsplaner inom nuvarande parlamentariska system, där vi ju ofrånkomligen måste börja, lyser faktiskt med sin frånvaro överallt det skrivs eller sägs något Seawolf, har du lagt märke till det?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum