Avatar

En mycket tankeväckande artikel...

av Seawolf @, måndag, september 23, 2019, 06:20 (154 dagar sedan) @ Håkan

Paulina Neuding skiver i dagens Göteborgs-Posten en kort men läs- och tänkvärd fundering över en aspekt av att låsa in allt fler allt längre tider, Seawolf och alla, en aspekt som jag själv inte sett lika tydligt tidigare.

https://www.gp.se/debatt/gettofiering-en-baksida-av-strängare-straff-1.18401967

Och tyvärr, någon lösning har hon inte...utöver det jag envisas med att se som det viktiga, att ta upp frågor så de blir till en del av diskussionen i förhoppning att någon får en idé.

Håkan

Ännu en skribent som inte klarar att tänka utanför boxen. När hon tänker strängare straff ser hon USA:s kriminalpolitik och dess konsekvenser. Som om det inte kunde finnas blandformer.
I enlighet med den klassiska iakttagelsen att utvecklingar följer "tes-antites-syntes", så bör svensk kriminalpolitik tillämpa syntes: Initial återanpassningsansträngning, därefter sträng och olyxig förvaring med erbjudande om förbättringsansträngningar, och slutligen permanent, hermetisk, superbillig och besöksfri förvaring av ohjälpliga fall.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum