Avatar

En mycket tankeväckande artikel...

av Håkan, Göteborg, måndag, september 23, 2019, 18:04 (154 dagar sedan) @ Seawolf

Nej, hon är totalt inlåst i den svenska kriminalbox som bara ältar om risker med hårdare straff och nödvändigheten av eviga försök till återanpassning. Det faktum att hon har kommit på att varna för "gettofiering" bringar henne inte en millimeter utanför denna box.
Hon verkar inte ensam därinne, om man så säger. De därinne ser inget utanför, utan tolkar små varianter av boxinnehållet som om de tillhörde områdena utanför.

Nu undrar jag om du verkligen läser vad som skrivs innan du bildar dig dina orubbliga åsikter, Seawolf, och detta med ett par citat ur hennes artikel som grund:

"Och det råder ingen tvekan om att det krävs betydande straffskärpningar om rättsstaten ska ha en chans mot gängen."

"Men med strängare straff kommer också nya problem. Vi får fler fickor i samhället där alla känner någon som sitter inne. Fler barn som växer upp med frihetsberövade familjemedlemmar och grannar, och med helgbesök hos pappa i fängelset. Det är i sig ett slags gettoisering, och en särskilt socialt explosiv utveckling givet att vi till stor del talar om invandrartäta bostadsområden.
Straffskärpningar är en viktig beståndsdel i en kriminalpolitik för en ny verklighet. Låt oss inte för den sakens skull låtsas att det är en enkel lösning."

Och för att gnugga in det lite extra Seawolf, du läste kanske inte samtidigt en annan artikel av henne som fanns klickbar via min länk, och som väldigt mycket hör ihop med temat:

https://www.gp.se/debatt/straffskalorna-i-sverige-är-omoraliskt-milda-1.16587180

Ta nu ett par djupa meditativa andetag Seawolf.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum