Avatar

Leif Östling

av Seawolf @, fredag, november 01, 2019, 17:37 (324 dagar sedan) @ Håkan

Jag har nyligen med stor behållning läst Leifs bok "I backspegeln". Boken var mycket intressant och bekräftade på många sätt den bild jag haft av Leif och den roll han spelat för att utveckla SCANIA, och försvara företaget mot diverse klåpare (bl.a. från Volvo). Jag hade därför även råkat lyssna på intervjun, som i mina öron var fullständigt harmlös. Det Leif säger är ju inte alls att Somalierna som sådana skulle vara oförmögna rent intellektuellt till jobben de fick, men att kulturkrocken blev för stor, och att det tar några generationer att överbrygga en kulturkrock av den digniteten. Detta har ju ingenting som helst med rasism att göra. Reaktionen från näringslivsorganisationen handlar däremot desto mer om kulturrelativism, vilket jag finner lite förvånande, eftersom det ju endast brukar vara den yttersta vänstern som omfattar de mest extrema kulturrelativistiska ståndpunkterna.

Pinja


Jag tror att det du förvånas över angående näringslivet kan förklaras med ett ord, Pinja, och det är ordet "fan" i hans tidigare och numera ikoniska uttalande.

Hade han i stället lagt pannan i djupa veck och antytt något om att det finns utmaningar hade han säkert varit kvar i de soffor där mainstream media sedan länge sätter sina intervjuobjekt, medan "näringslivet" jobbar på.

Håkan

Man får väl hoppas att det är tillräckligt många som tar del av vad LÖ verkligen lyft fram såsom varande fakta. De som hoppar på honom med att detta är fel "åsikt" inkompetensförklarar sig själva, man bemöter fakta med andra fakta om man vill komplettera faktaläget.
För varje sådant här påhopp och förföljelse så lär allt fler i Sverige ge upp och i stället satsa på snart sagt vad som helst som kan bryta utvecklingen.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum