Avatar

Leif Östling

av Håkan, Göteborg, lördag, november 09, 2019, 11:42 (246 dagar sedan) @ ole

Du har antagligen lite svårt för det då...….

Engellau, som du tidigare har tryckt till dit bröst, sammanfattar slutet
på den aktuella intervjun så här:

"Jag har sett så många exempel på senare år där man har kommit in, ja, vi hade ett antal somalier i Oskarshamn och efter två kvartal hade – de var ju närmare hundra stycken – de bara inte grejade det hela, dels att man var tvungen att komma i tid, för det var man ju inte van vid från de samhällen de kom från, dels att jobba ihop, att jobba i team, det var man inte heller van vid. Utav de här hundra som kom in var det bara tio som stannade, orkade stanna. Övriga gick ut i arbetslöshet… Det är ett jättestort problem, det här. Vi underskattar kunskapsbristen och behovet av kunskapsöverföring som kommer att ta absolut en generation ytterligare innan de börjar komma vettigt in i det här samhället. Det är ett otroligt komplicerat samhälle vi har… Jag tror inte vi orkar med mer invandring av de här grupperingarna av människor. Vi har så mycket att ta hand om… Jag tycker nog att företagsledare, åtminstone i mindre sammanhang, uttrycker de här farhågorna… Vi har en kris i den offentliga sektorn framför oss. Man måste tänka om."

https://detgodasamhallet.com/2019/11/02/patrik-engellau-varfor-skalla-pa-leif-ostling/

Kom nu inte och säg att det inte handlar om arbetare på Scania i Oskarshamn.

Att det också efter Östlings egen mening är något som hände i hans tid, det är en annan sak.

"Engellau, som du tidigare har tryckt till dit bröst..." - är du Sven-Barry i förklädnad, ole?

Jag har läst artikeln av Engellau, men då jag innan dess lyssnat och sett hela intervjun (vilket du tydligen ännu inte gjort ens delvis) visste jag redan vad Östling sagt och i hela det citatet du klippt in finns det inget jag reagerar mot. Man kan alltid ha synpunkter på ordval och hur rakt på sak man ska uttrycka sig, men med snart femtio års erfarenheter av att resa och arbeta i mängder av länder och med mängder av nationaliteter, och även i Sverige, så begriper jag bättre än du att den så kallade kulturella bakgrunden är ett av många reella problem att hantera i dagens migrerande värld.

Jag har inte påstått att somalierna inte var arbetare på Scania, det jag ville få fram var att de som kritiserar Östling vill få det till att han drar alla Scanias arbetare över en kam - samtidigt som de gör en stor sak i att nämna en viss nationalitet. Men så är drevet...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum