Avatar

Ett klipp från Alice Teodorescus offentliga FB-sida

av Håkan, Göteborg, måndag, november 18, 2019, 21:25 (309 dagar sedan)

Klippet:

"Vid den här tiden för 3 år sedan ägnade DN sig åt att granska GP:s och Expressens ledarsidor för att vi påstods ha övergivit liberalismen då vi skrev ”för mycket” om integration, brott och straff osv. Igår sade statsministern på bästa sändningstid att ”vi såg inte detta komma” apropå brottsutvecklingen och segregationen. Tillåt mig gapskratta. Vi såg. Ni brunsmetade. Priset betalades då, och betalas nu, av laglydiga, skötsamma människor, runt om i Sverige, vars frihet och trygghet inskränks. Skamligt är vad det är!"

Snart efter att Alice Teodorescu hade anställts som politisk chefredaktör och ansvarig för Göteborgs-Postens ledarsida sade världens näst klokaste man upp sin prenumeration med motiveringen att hela tidningen nu blivit högerextrem och han övergick till SvD.

Vad världens näst klokaste man gör numera och från vilka media han inhämtar kunskaper är oklart, men vid allt de mer sällsynta tillfällen han uttalar sig synes det höra ihop med hans flykt från Sverige, och med ett allt mer ökande avstånd till vår verklighet.

Själv är jag efterbliven i Sverige, så som världens näst klokaste man kunde ha uttryckt det, om förmågan funnits.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum